Za projekte od javnog interesa 2,9 miliona dinara

Bez autora
Aug 07 2011

Predsednik opštine Bor Nebojša Videnović raspisao je javni konkurs za dodelu oko 2,9 miliona dinara iz budžeta opštine za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa. Finansiraće se projekti i programi iz oblasti socijalne zaštite, boračko-invalidske zaštite, zaštite lica sa invaliditetom, društvene brige o deci i mladima, brige o starim osobama, zaštite i promovisanja ljudskih i manjinskih prava. Na konkurs mogu da se jave udruženja, nevladine organizacije, društvene i humanitarne organizacije koje podnesu predlog projekta u oblasti obrazovanja, stručnog usavršavanja, nauke, kulture, informisanja, održivog razvoja, zaštite potrošača, razvoja međunarodne saradnje, zaštite životne sredine, kao i humanitarni programi. Najviše novca namenjeno je za programe iz oblasti socijalne zaštite, boračko-invalidske zaštite, zaštite lica sa invaliditetom i društvene brige o starim osobama, ukupno 1,2 miliona dinara.

Za projekte od javnog interesa 2,9 miliona dinaraPredsednik opštine Bor Nebojša Videnović raspisao je javni konkurs za dodelu oko 2,9 miliona dinara iz budžeta opštine za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata od javnog interesa.

Kako se navodi u saopštenju opštine Bor, finansiraće se projekti i programi iz oblasti socijalne zaštite, boračko-invalidske zaštite, zaštite lica sa invaliditetom, društvene brige o deci i mladima, brige o starim osobama, zaštite i promovisanja ljudskih i manjinskih prava.

Na konkurs mogu da se jave udruženja, nevladine organizacije, društvene i humanitarne organizacije koje podnesu predlog projekta u oblasti obrazovanja, stručnog usavršavanja, nauke, kulture, informisanja, održivog razvoja, zaštite potrošača, razvoja međunarodne saradnje, zaštite životne sredine, kao i humanitarni programi.

Najviše novca namenjeno je za programe iz oblasti socijalne zaštite, boračko-invalidske zaštite, zaštite lica sa invaliditetom i društvene brige o starim osobama, ukupno 1,2 miliona dinara.

U saopštenju se navodi da je to prvi put da se sredstva iz budžeta za ovakve vrste projekata dodeljuju na transparentan, javan način.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik